Stiati ca?

  • Dintre toate tipurile de miere, cea de salcam cristalizează cel mai lent. Procesul poate dura până la 2 ani.
  • Mierea de salcam diminuează aciditatea gastrică, motiv pentru care este recomandată în tratamentul ulcerului, complementară unui regim alimentar adecvat.
  • Mierea polifloră este considerată cel mai complex tip de miere din punct de vedere terapeutic.
  • Mierea de floarea-soarelui este singura care conţine lecitină în stare pură.
  • O lingură de miere conține peste 400 de substanțe organice.
  • Poți verifica dacă un tip de miere este natural chiar la tine în bucătărie.
  • Mierea de albine este primul îndulcitor folosit de om.
  • Mierea te scapă mai ușor de răceală dacă folosești câteva rețete simple.
  • Poți câștiga mai ușor lupta cu fumatul dacă mănânci ananas cu miere.
  • Poți înlocui zahărul din rețetele tale preferate cu miere pentru o dietă mai sănătoasă.
  • Mierea ajută la prevenirea apariției ridurilor și la atenuarea celor existente.
  • Îţi poţi crea propriile măşti de păr cu miere la tine acasă.

Produse » Articole » Cum este construit un stup de albine

Cum este construit un stup de albine images

Cum este construit un stup de albine

Stupul conține ramele pe care se dezvoltă și trăiește familia de albine, și unde ele își depozitează rezervele de polen și miere.

Există 3 feluri de stupi:

Stupi orizontali: conțin 18-20 de rame Dadant așezate pe un singur rând. Acest tip de stup este recomandat mai ales începătorilor deoarece este ușor de întreținut.

Stupi verticali: conțin 10 rame Dadant în corpul de jos și unul sau două caturi suprapuse în funcție de mărimea ramelor.

Stupi multi-etajați: sunt formați din 3 corpuri cu rame de 230-435 mm.

Stupul este alcătuit din mai multe elemente, după cum urmează: fundul stupului, corpurile, ramele, hrănitorul, podișorul, rama de ventilație, capacul telescopic, tijele de fixare, blocul de urdiniș și închizătorul de urdiniș.

Familia de albine se dezvoltă pe ramele stupului, unde își face provizii de harnă și depozitează surplusul de miere extras de apicultori. Rama este formată din 4 stinghii de lemn în formă dreptunghiulară, 4-5 sârme orizontale și 1-2 sârme verticale pe care se fixează un fagure artificial. Surplusul de miere este depozitat în corpul de sus al stupului, cunoscut sub numele de captar. De acolo, mierea este extrasă cu ajutorul unei centrifugi de inox. Pe ambele fețe ale fagurelui sunt imprimate din construcție hexagoane pe care albinele construiesc celule care au un diametru de 5,41 mm.

Pe lângă elementele componente ale unui stup, apicultorii folosesc diverse accesorii care le permit lucrul în stupină. Afumătorul apicol este o unealtă utilizată pentru a produce fumul necesar pentru execuția unor lucrări în stupină. Fumul întrerupe activitatea normală a albinelor și le canalizează activitatea în altă direcție pentru a-l scăpa pe apicultor de agresivitatea lor.