Brioșe cu miere și fulgi de ovăz

Vrei să pregătești un desert sănătos care să nu-ți dea bătăi de cap, dar să fie delicios? Noi îți recomandăm o rețetă de brioșe cu miere și fulgi de ovăz.

Iată cum o poți pregăti și tu!

Ai nevoie de:

  • 150g de miere
  • 80g de fulgi de ovăz mărunțiți
  • 3 ouă
  • 80ml de lapte
  • 2 plicuri de zahăr vanilat + 3 linguri de zahăr brun
  • 1 cană de făină integrală (sau alac)
  • 100g de unt topit și răcit
  • Migdale, nuci, vanilie, ciocolată neagră
  • 1 lingură de praf de copt ½ lingură de bicarbonat de sodiu

Bate ouăle cu zahărul și mierea până devin spumă.

Între timp, pune fulgii de ovăz la înmuiat cu laptele.

Adaugă migdalele și nucile tăiate în făină, alături de praful de copt și bicarbonatul de sodiu.

După ce s-au umflat, pune fulgii peste untul răcit și amestecă.

Adaugă amestecul peste ouăle bătute, apoi adaugă făina cu ingredientele uscate și incorporează cu o lingură de lemn. Amestecă puțin de sus în jos.

Toarnă amestecul în forme de brioșe pentru a le umple 2 părți din 3, apoi ornează cu ciocolată neagră.

Compoziția îți va ajunge pentru aproximativ 18 brioșe. Ține-le la cuptor la 190 de grade aproximativ 15-20 de minute, apoi scoate-le și lasă-le la răcit.

 

Comandă acum miere naturală 100% direct de la apicultor.

Livrare personală în București in Vatra Luminoasa, 26 și prin curier sau Poșta Română, în toată ţara.

Abonează-te la newsletterul Stupul Vesel

Scroll to Top