Stiati ca?

  • Dintre toate tipurile de miere, cea de salcam cristalizează cel mai lent. Procesul poate dura până la 2 ani.
  • Mierea de salcam diminuează aciditatea gastrică, motiv pentru care este recomandată în tratamentul ulcerului, complementară unui regim alimentar adecvat.
  • Mierea polifloră este considerată cel mai complex tip de miere din punct de vedere terapeutic.
  • Mierea de floarea-soarelui este singura care conţine lecitină în stare pură.
  • O lingură de miere conține peste 400 de substanțe organice.
  • Poți verifica dacă un tip de miere este natural chiar la tine în bucătărie.
  • Mierea de albine este primul îndulcitor folosit de om.
  • Mierea te scapă mai ușor de răceală dacă folosești câteva rețete simple.
  • Poți câștiga mai ușor lupta cu fumatul dacă mănânci ananas cu miere.
  • Poți înlocui zahărul din rețetele tale preferate cu miere pentru o dietă mai sănătoasă.
  • Mierea ajută la prevenirea apariției ridurilor și la atenuarea celor existente.
  • Îţi poţi crea propriile măşti de păr cu miere la tine acasă.

Produse » Articole » Brioșe cu miere și fulgi de ovăz

Brioșe cu miere și fulgi de ovăz images

Brioșe cu miere și fulgi de ovăz

Vrei să pregătești un desert sănătos care să nu-ți dea bătăi de cap, dar să fie delicios? Noi îți recomandăm o rețetă pregătită des la Stupul Vesel: brioșe cu miere și fulgi de ovăz. Iată cum o poți pregăti și tu!

Ai nevoie de:

  • 150g de miere
  • 80g de fulgi de ovăz mărunțiți
  • 3 ouă
  • 80ml de lapte
  • 2 plicuri de zahăr vanilat + 3 linguri de zahăr brun
  • 1 cană de făină integrală (sau alac)
  • 100g de unt topit și răcit
  • Migdale, nuci, vanilie, ciocolată neagră
  • 1 lingură de praf de copt ½ lingură de bicarbonat de sodiu

Bate ouăle cu zahărul și mierea până devin spumă. Între timp, pune fulgii de ovăz la înmuiat cu laptele.

Adaugă migdalele și nucile tăiate în făină, alături de praful de copt și bicarbonatul de sodiu.

După ce s-au umflat, pune fulgii peste untul răcit și amestecă. Adaugă amestecul peste ouăle bătute, apoi adaugă făina cu ingredientele uscate și incorporează cu o lingură de lemn. Amestecă puțin de sus în jos.

Toarnă amestecul în forme de brioșe pentru a le umple 2 părți din 3, apoi ornează cu ciocolată neagră.

Compoziția îți va ajunge pentru aproximativ 18 brioșe. Ține-le la cuptor la 190 de grade aproximativ 15-20 de minute, apoi scoate-le și lasă-le la răcit. În final, ar trebui să arate cam ca în fotografia noastră.

briose cu miere poliflora

Pentru un aspect impresionant la servire, îți împărtășim secretul nostru din bucătărie: adaugă mai puțin zahăr la preparare și decorează-le cu o linguriță de miere înainte de a le servi. Poftă bună!

Comandă acum miere de floarea-soarelui naturală de la Stupul Vesel!