Stiati ca?

 • Dintre toate tipurile de miere, cea de salcam cristalizează cel mai lent. Procesul poate dura până la 2 ani.
 • Mierea de salcam diminuează aciditatea gastrică, motiv pentru care este recomandată în tratamentul ulcerului, complementară unui regim alimentar adecvat.
 • Mierea polifloră este considerată cel mai complex tip de miere din punct de vedere terapeutic.
 • Mierea de floarea-soarelui este singura care conţine lecitină în stare pură.
 • O lingură de miere conține peste 400 de substanțe organice.
 • Poți verifica dacă un tip de miere este natural chiar la tine în bucătărie.
 • Mierea de albine este primul îndulcitor folosit de om.
 • Mierea te scapă mai ușor de răceală dacă folosești câteva rețete simple.
 • Poți câștiga mai ușor lupta cu fumatul dacă mănânci ananas cu miere.
 • Poți înlocui zahărul din rețetele tale preferate cu miere pentru o dietă mai sănătoasă.
 • Mierea ajută la prevenirea apariției ridurilor și la atenuarea celor existente.
 • Îţi poţi crea propriile măşti de păr cu miere la tine acasă.

Produse » Articole » Măști cu miere pentru îngrijirea tenului

Măști cu miere pentru îngrijirea tenului images

Măști cu miere pentru îngrijirea tenului

O vorbă din popor spune că "mierea este cea mai bună prietenă a tenului unei femei", iar noi suntem de acord. Măștile cu miere au avantajul de a folosi numai ingrediente naturale care fac minuni pentru ten. Am ales câteva dintre rețetele noastre preferate pe care ți le recomandăm cu drag, în special în perioadele de tranziție între sezoane.

Mască cu miere și ovăz pentru ten normal

Amestecă într-un castron o lingură de fulgi de ovăz măcinat într-un blender cu 2 linguri de miere până devin o cremă. Aplică pe față timp de 20 de minute, apoi curăță temeinic cu apă călduță. Masca poate fi folosită și ca scrub.

Mască cu argilă

Amestecă 2-3 linguri de pulbere de argilă cu o lingură mare de miere de albine și un castravete proaspăt (poți renunța la el dacă nu ai la îndemână) pentru a obține un aluat moale. Aplică pe față și pe gât până se usucă, apoi spală fața întâi cu apă călduță, apoi cu ceai de mușețel. Deși efectele se văd chiar de la prima utilizare, îți recomandăm să folosești masca cel puțin o dată pe săptămână, chiar zilnic.

Mască intens hidratantă

Amestecă 2 linguri de miere cu 2 linguri de lapte. Aplică pe față și pe gât, lasă să acționeze timp de 10 minute și îndepărtează cu apă călduță.

Mască pentru atenuarea ridurilor de la ochi

Aplică această mască pentru a preveni formarea ridurilor din jurul ochilor și pentru atenuarea celor existente. Amestecă o jumătate de piersică zdrobită cu furculița cu 2 lingurițe de miere. Lasă să acționeze 10 minute, apoi clătește ușor cu apă călduță.

Mască pentru hidratare

Atunci când urmezi un tratament de curățare a tenului, aplică din când în când și o mască pe bază de miere pentru hidratare. Amestecă o lingură de miere cu 100g de smântână și adaugă câteva picături de suc de lămâie. Masca obținută va curăța porii în profunzime și îi va hidrata intens.

Mască pentru tenul uscat

Dacă obișnuiești să ai tenul uscat, pregătește o mască din gălbenuș de ou crud amestecat cu o linguriță de miere de albine și o linguriță de ulei de măsline. Lasă masca să acționeze timp de 10 minute, apoi îndepărteaz-o cu apă la temperatura camerei.

Mască cu miere și morcov pentru tenul gras

Fierbe 2-3 morcovi și pasează-i, apoi amestecă-i cu 4 linguri de miere. Lasă amestecul la frigider timp de 10 minute, apoi aplică ușor masca pe față. 10 minute mai târziu, îndepărteaz-o cu apă rece. Masca îți va revitaliza tenul datorită conținutului bogat de potasiu, vitamina A și C din morcovi, cu proprietăți antioxidante, dar și datorită conținutului bofat de minerale, vitamine și aminoacizi care se găsesc în miere.