Stiati ca?

  • Dintre toate tipurile de miere, cea de salcam cristalizează cel mai lent. Procesul poate dura până la 2 ani.
  • Mierea de salcam diminuează aciditatea gastrică, motiv pentru care este recomandată în tratamentul ulcerului, complementară unui regim alimentar adecvat.
  • Mierea polifloră este considerată cel mai complex tip de miere din punct de vedere terapeutic.
  • Mierea de floarea-soarelui este singura care conţine lecitină în stare pură.
  • O lingură de miere conține peste 400 de substanțe organice.
  • Poți verifica dacă un tip de miere este natural chiar la tine în bucătărie.
  • Mierea de albine este primul îndulcitor folosit de om.
  • Mierea te scapă mai ușor de răceală dacă folosești câteva rețete simple.
  • Poți câștiga mai ușor lupta cu fumatul dacă mănânci ananas cu miere.
  • Poți înlocui zahărul din rețetele tale preferate cu miere pentru o dietă mai sănătoasă.
  • Mierea ajută la prevenirea apariției ridurilor și la atenuarea celor existente.
  • Îţi poţi crea propriile măşti de păr cu miere la tine acasă.

Produse » Articole » Înghețată de fructe cu miere

Înghețată de fructe cu miere images

Înghețată de fructe cu miere

Ai ghicit, la Stupul Vesel ne plac foarte mult deserturile dulci, mai ales atunci când conțin miere din plin. Tocmai de aceea, vrem să îți împărtășim astăzi rețeta noastră de înghețată de casă cu fructe și miere, cel mai gustos și răcoros desert pentru zilele călduroase.

Ai nevoie de:

  • 500g de căpșune
  • 400g de vișine
  • 6-8 linguri de miere de salcâm
  • 2 linguri de zahăr
  • 2 albușuri de ou
  • 250g de mascarpone
  • 1 fiolă de esență de vanilie
  • zeama de la o jumătate de lămâie

Mărunțelte cireșele și căpșunile alături de miere la blender sau robot de bucătărie. Treptat, adaugă mascarponele, esența de vanilie și, la final, albușurile de ou bătute spumă cu 2 linguri de zahăr împreună cu zeama de la jumătate de lămâie. În funcție de cât de dulce îți dorești să fie înghețata, mai poți adăuga miere.

Atunci când obții o cremă din amestec, introdu-o la congelator timp de 2-3 ore, în care va deveni cremoasă și gustoasă, gata de servire. Dacă după cele 2-3 ore la congelator devine prea tare, o poți tăia în bucăți și băga din nou la robotul de bucătărie împreună cu câteva linguri de lapte. La final vei avea o înghețată foarte fină și cremoasă.

Poftă bună!

Comandă acum miere de salcâm naturală de la Stupul Vesel!