Stiati ca?

  • Dintre toate tipurile de miere, cea de salcam cristalizează cel mai lent. Procesul poate dura până la 2 ani.
  • Mierea de salcam diminuează aciditatea gastrică, motiv pentru care este recomandată în tratamentul ulcerului, complementară unui regim alimentar adecvat.
  • Mierea polifloră este considerată cel mai complex tip de miere din punct de vedere terapeutic.
  • Mierea de floarea-soarelui este singura care conţine lecitină în stare pură.
  • O lingură de miere conține peste 400 de substanțe organice.
  • Poți verifica dacă un tip de miere este natural chiar la tine în bucătărie.
  • Mierea de albine este primul îndulcitor folosit de om.
  • Mierea te scapă mai ușor de răceală dacă folosești câteva rețete simple.
  • Poți câștiga mai ușor lupta cu fumatul dacă mănânci ananas cu miere.
  • Poți înlocui zahărul din rețetele tale preferate cu miere pentru o dietă mai sănătoasă.
  • Mierea ajută la prevenirea apariției ridurilor și la atenuarea celor existente.
  • Îţi poţi crea propriile măşti de păr cu miere la tine acasă.

Produse » Articole » Miere cu merișoare

Miere cu merișoare images

Miere cu merișoare

Merișorul este un arbust micuț, cu o tulpină de până la 25 cm. Fructele acestuia cresc câte 4-5 pe fiecare crenguță, sunt rotunde, verzui și devin roșu-aprins când încep să se coacă. Sunt cărnoase, cu semințe multe și mici și cu un gust dulce acrișor astringent. Aceste fructe contin apă, zaharuri, acid citric și lactic, proteine, vitamina A, B1, B2, B3, C, E, uleiuri și săruri minerale. De asemenea conțin și proantocianidină, un antioxidant de aproximativ 20 de ori mai puternic decât vitamina C cu un puternic efect anticancerigen.

Merișoarele sunt o minune pentru sănătatea omului, ele ajută la curățarea rinichilor, protejează inima prin prevenirea acumulării colesterolului în artere, evitând astfel infarcturile și atacurile de cord, normalizează tranzitul intestinal, luptă împotriva bacteriilor fiind un antibiotic natural.

Merișoarele pot fi consumate ca atare, însă pot fi preparate cu miere sau dizolvate în apă, sub formă de suc. Noi am pregătit o rețetă pe bază de merișoare și miere care să te ajute zi de zi.

Spală merișoarele și pune-le la uscat pe un șervet. Umple apoi un borcan cu un sfert merișoare și trei sferturi de miere. Lasă la macerat aproximativ 20-30 zile, perioadă în care va trebui să amesteci de câte ori ai ocazia, până când se face un suc roșu-verzui. Produsul obținut se păstrează la rece și se consumă zilnic, câte o lingură pe stomacul gol, tot timpul anului. Fructele pot fi mancate și ele ca atare după masă.
Atenție, femeile însărcinate pot consuma merișoare doar la recomandarea medicului.