Stiati ca?

 • Dintre toate tipurile de miere, cea de salcam cristalizează cel mai lent. Procesul poate dura până la 2 ani.
 • Mierea de salcam diminuează aciditatea gastrică, motiv pentru care este recomandată în tratamentul ulcerului, complementară unui regim alimentar adecvat.
 • Mierea polifloră este considerată cel mai complex tip de miere din punct de vedere terapeutic.
 • Mierea de floarea-soarelui este singura care conţine lecitină în stare pură.
 • O lingură de miere conține peste 400 de substanțe organice.
 • Poți verifica dacă un tip de miere este natural chiar la tine în bucătărie.
 • Mierea de albine este primul îndulcitor folosit de om.
 • Mierea te scapă mai ușor de răceală dacă folosești câteva rețete simple.
 • Poți câștiga mai ușor lupta cu fumatul dacă mănânci ananas cu miere.
 • Poți înlocui zahărul din rețetele tale preferate cu miere pentru o dietă mai sănătoasă.
 • Mierea ajută la prevenirea apariției ridurilor și la atenuarea celor existente.
 • Îţi poţi crea propriile măşti de păr cu miere la tine acasă.

Produse » Articole » Tipuri de miere de albine

Tipuri de miere de albine images

Tipuri de miere de albine

Mierea este un produs apicol obținut prin transformarea și prelucrarea nectarului de către albine. Este primul îndulcitor folosit de către om, însă de-a lungul timpului i-au fost apreciate și proprietățile vindecătoare.

În funcție de proveniența nectarului, există mai multe tipuri de miere, cu proprietăți diferite pentru organismul uman.

Mierea monofloră provine în cea mai mare parte din nectarul unei singure specii de plante.

- Miere de salcâm, bogată în fructoză, cu proprietăți calmante psihic. Este un bun expectorant, emolient pentru tractul digestiv și stimulent pentru activitatea cardiacă.

- Miere de floarea-soarelui, cu efect tonic pentru organism, întărește imunitatea, are efect antibiotic,este afrodiziacă și cea mai puternic energizantă. Mierea de floarea-soarelui este singura care conține lecitină în stare pură, fiind recomandată elevilor și studenților. De asemenea, este recomandată în caz de anemie, efort fizic și intelectual, stări de surmenaj.

- Miere de tei, bogată în vitamine, în special din complexul B, aminoacizi, polen și mană. Este folosită pentru a trata răceala, gripele, tusea și bronșita. Se recomandă persoanelor care suferă de stres și insomnie, având efect calmant.

Mierea polifloră este obținută din nectarul mai multor specii de plante care înfloresc în aceeași perioadă de timp, fără ca una dintre ele să reprezinte mai mult de 10% din conținut. Culoarea și aroma mierii poliflore variază în funcție de floarea predominantă. În general, acest tip de miere stimulează apetitul, facilitează procesul digestiv, îmbunătățește activitatea inimii și a ficatului, determină o creștere a procentului de hemoglobină din sânge și este un excelent remediu pentru oboseala fizică și psihică.

Miera de mană este un tip de miere extra-florală, obținută din substanțele secretate de diverse insecte care trăiesc pe părțile verzi ale unei plante. Este bogată în calciu și magneziu, săruri asimilate mult mai bine de organism prin alimentație naturală, decât administrare sintetică.

Comandă acum miere 100% naturală de la Stupul Vesel!