Stiati ca?

 • Dintre toate tipurile de miere, cea de salcam cristalizează cel mai lent. Procesul poate dura până la 2 ani.
 • Mierea de salcam diminuează aciditatea gastrică, motiv pentru care este recomandată în tratamentul ulcerului, complementară unui regim alimentar adecvat.
 • Mierea polifloră este considerată cel mai complex tip de miere din punct de vedere terapeutic.
 • Mierea de floarea-soarelui este singura care conţine lecitină în stare pură.
 • O lingură de miere conține peste 400 de substanțe organice.
 • Poți verifica dacă un tip de miere este natural chiar la tine în bucătărie.
 • Mierea de albine este primul îndulcitor folosit de om.
 • Mierea te scapă mai ușor de răceală dacă folosești câteva rețete simple.
 • Poți câștiga mai ușor lupta cu fumatul dacă mănânci ananas cu miere.
 • Poți înlocui zahărul din rețetele tale preferate cu miere pentru o dietă mai sănătoasă.
 • Mierea ajută la prevenirea apariției ridurilor și la atenuarea celor existente.
 • Îţi poţi crea propriile măşti de păr cu miere la tine acasă.

Produse » Despre noi

Povestea noastră


Totul a început din pasiune și curiozitate

Apicultor Gabriel Ghițoiu
Povestea Stupului Vesel începe în sudul Olteniei, în Comuna Maglavit din județul Dolj.
Din pasiune pentru apicultură, eu, Gabriel, alături de soția mea, Angelica, am început să creștem 2 familii de albine în anul 1987. Știam că mierea de albine naturală are calități benefice pentru sănătate, așa că ne-am hotărât să o producem chiar noi.

Chiar dacă începuturile au fost mai grele, fiind un domeniu complet nou pentru noi, pasiunea și dorința de a obține un produs complet natural și sănătos ne-au motivat să învățăm tot mai mult. Am avut greutăți, dar am deprins mereu ceva folositor din ele. De exemplu, înțepăturile albinelor erau o adevărată bătaie de cap, însă așa am descoperit că veninul lor poate trata o mulțime de boli.


Apicultura ca stil de viață


Fără să ne dăm seama, o simplă pasiune s-a transformat în stil de viață pentru amândoi. Familiile de albine s-au tot înmulțit și apicultura a început să ne ocupe mai bine de jumătate din timp. Stupina se află chiar în livada noastră, aproape de o pădure de salcâmi, la 2 km de malul Dunării.

În fiecare primăvară, după ce floarea de salcâm din Maglavit se ofilește, plecăm cu familiile de albine în pastorală în zona Râmnicu-Vâlcea. Apoi, la sfârșitul lui iunie-începutul lui iulie pornim către un lan de floarea-soarelui, de unde obținem mierea de floarea-soarelui. Pe lângă aceste 2 tipuri de miere, familiile noastre de albine mai produc și miere polifloră cu o aromă specială, din flora spontană din jurul lacurilor sau pădurilor din zonă.


Mierea naturală accesibilă în toată țara


Odată cu familiile de albine a crescut și producția de miere, dar și dorința noastră de a ajuta mai mulți oameni să se bucure de beneficiile unei mieri de albine adevărate, lucru dificil de găsit în ziua de azi. Astfel, am creat site-ul Stupul Vesel, unde oferim mierea pură la preț accesibil, de producător.

Sperăm ca pasiunea noastră să ajute cât mai mulți oameni să descopere beneficiile nemăsurabile pe care mierea le are asupra sănătății noastre. Pe acest site ne străduim să vă oferim nu numai un produs calitativ, cât și toate informațiile de care aveți nevoie în ceea ce privește apicultura.


Planuri de viitor


Deocamdată producem patru tipuri de miere: de salcam, floarea-soarelui, miere de rapiță și polifloră. Cu toate acestea, ne pregătim să putem oferi și alte produse apicole, precum propolis, făgurași și lăptișor de matcă.

Suntem deschiși la sugestii sau întrebări, așa că nu ezitați să ne scrieți în secțiunea Contact sau să ne telefonați

Stupul Vesel, adică Gabriel și Angelica Ghițoiu, alături de copiii noștri, Marius și Mădălina, și peste 90 de familii de albine vă urează o zi minunată și speră să vă bucurați de mierea noastră naturală!


Cursuri și certificări

 • Curs de Calificare în Meseria de Apicultor, eliberat de Agenția Națională de Consultanță Agricolă Craiova, Ministerul Agriculturii.
 • Certificat de Calificare Profesională pentru Apicultură, eliberat de Camera Agricolă Dolj, Ministerul Muncii.
 • Certificat de Înregistrare Sanitară-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor pentru Unitățile de Vânzare cu Amănuntul (18.10.2007), eliberat de Direcția Sanitară-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Dolj.