Stiati ca?

  • Dintre toate tipurile de miere, cea de salcam cristalizează cel mai lent. Procesul poate dura până la 2 ani.
  • Mierea de salcam diminuează aciditatea gastrică, motiv pentru care este recomandată în tratamentul ulcerului, complementară unui regim alimentar adecvat.
  • Mierea polifloră este considerată cel mai complex tip de miere din punct de vedere terapeutic.
  • Mierea de floarea-soarelui este singura care conţine lecitină în stare pură.
  • O lingură de miere conține peste 400 de substanțe organice.
  • Poți verifica dacă un tip de miere este natural chiar la tine în bucătărie.
  • Mierea de albine este primul îndulcitor folosit de om.
  • Mierea te scapă mai ușor de răceală dacă folosești câteva rețete simple.
  • Poți câștiga mai ușor lupta cu fumatul dacă mănânci ananas cu miere.
  • Poți înlocui zahărul din rețetele tale preferate cu miere pentru o dietă mai sănătoasă.
  • Mierea ajută la prevenirea apariției ridurilor și la atenuarea celor existente.
  • Îţi poţi crea propriile măşti de păr cu miere la tine acasă.

Miere de salcam

Cumpara miere de salcam 100% naturala direct de la apicultor

Miere de salcam 100% naturală

  • Alege mierea de salcam pură Stupul Vesel și bucură-te de beneficiile unui produs complet natural, direct de la apicultor.
  • Mierea nu a fost procesată, nici modificată termic sau chimic.
  • Cumpără acum și noi o livrăm personal în București!
32 lei
Cantitate: 1kg

Mierea de salcâm de anul acesta este produsă în Maglavit, Dolj. Aceasta conține și alte flori, între 1 și maxim 10% (glădița preponderent) care pot facilita o cristalizare mai rapidă, 1-5 luni comparativ cu minim un an în mod normal.

Ce este mierea de salcam?

Mierea de salcâm este o miere monofloră, obținută exclusiv doar din nectarul florilor de salcâm. Este incoloră sau ușor galbenă și are o aromă specifică florilor de salcâm.

Din ce este alcătuită mierea de salcam?

Mierea de salcam conține apă, glucide, proteine (dintre care 12 aminoacizi precum leucina, alamina, metionina), substanțe minerale (calciu, cupru, fier, magneziu, mangan, potasiu, natriu, siliciu, sodiu, sulf), vitamine (B1, B2, B6), acid folic, enzime, alte substanțe aromatice, grăunțe de polen, factori antibiotici etc.

Valori nutritive

Valoare energetică pentru 100g de miere de salcâm: 315 kcal
Substanțe nutritive: proteine 1%, glucide 75-79%
Vitamine: B1, B2, B6, acid folic
Substanțe minerale: potasiu, calciu, cupru, sulf, magneziu, sodiu, mangan, fosfor, siliciu
Alte substanțe: factori antibiotici, substanțe aromatice, grăunțe de polen

Beneficii pentru sănătatea ta

Mierea de salcam are o mulțime de efecte benefice asupra sănătății: este energizantă, tonifiantă, aperitivă, laxativă, expectorantă, sedativă, antiseptică, diuretică, antianemică, emoliantă. Ea ajută la combaterea oboselii, la ameliorarea digestiei, recuperarea rapidă după efort și la creșterea rezistenței fizice.

Acest tip de miere este recomandat drept remediu popular pentru gastrite, duodenite, boli de inimă, boli de ficat, boli ale căilor biliare, rinite, sinuzite, faringite, afecțiuni ginecologice, stări depresive, plăgi ale arsurilor infectate, alcoolism, boli de plămâni, astenie, nevroze.

Cum se folosește mierea de salcam

Mierea poate fi consumată simplă sau folosită ca îndulcitor pentru ceai, cafea sau lapte, cu mențiunea ca lichidele să nu depășească temperatura de 40 de grade Celsius. La temperaturi mai mari, mierea tinde să își piardă substanțele active.În cazul rănilor, mierea poate fi aplicată direct, sub formă de comprese cu apă și miere sau aerosoli.