Stiati ca?

 • Dintre toate tipurile de miere, cea de salcam cristalizează cel mai lent. Procesul poate dura până la 2 ani.
 • Mierea de salcam diminuează aciditatea gastrică, motiv pentru care este recomandată în tratamentul ulcerului, complementară unui regim alimentar adecvat.
 • Mierea polifloră este considerată cel mai complex tip de miere din punct de vedere terapeutic.
 • Mierea de floarea-soarelui este singura care conţine lecitină în stare pură.
 • O lingură de miere conține peste 400 de substanțe organice.
 • Poți verifica dacă un tip de miere este natural chiar la tine în bucătărie.
 • Mierea de albine este primul îndulcitor folosit de om.
 • Mierea te scapă mai ușor de răceală dacă folosești câteva rețete simple.
 • Poți câștiga mai ușor lupta cu fumatul dacă mănânci ananas cu miere.
 • Poți înlocui zahărul din rețetele tale preferate cu miere pentru o dietă mai sănătoasă.
 • Mierea ajută la prevenirea apariției ridurilor și la atenuarea celor existente.
 • Îţi poţi crea propriile măşti de păr cu miere la tine acasă.

Miere de floarea soarelui

Vand miere de floarea soarelui naturala 100% direct de la apicultor

Miere de floarea-soarelui 100% naturală

 • Alege mierea de floarea-soarelui pură Stupul Vesel și bucură-te de beneficiile unui produs complet natural, direct de la apicultor.
 • Mierea nu a fost procesată, nici modificată termic sau chimic.
 • Cumpără acum și noi o livrăm personal în București!
20 lei
Cantitate: 1kg

Ce este mierea de floarea-soarelui?

Mierea de floarea-soarelui este o miere monofloră. De obicei, culoarea ei variază între galben muștar și galben închis. Are o aromă puternică și un conținut ridicat de glucoză, ceea ce înseamnă că se cristalizează rapid, chiar până la 100%. În plus, mierea de floarea-soarelui este singurul tip de miere care conține lecitină în stare pură.

Din ce este alcătuită mierea de floarea-soarelui?

Mierea de floarea-soarelui este compusă din flavonoizi, uleiuri volatile, substanțe minerale, vitamina P, vitamina E și lecitină sub formă pură.

Beneficii pentru sănătatea ta

Mierea de floarea-soarelui are proprietăți tonice, anti-bacteriene și antibiotice. Are un efect afrodiziac și este cea mai puternic energizantă miere, stimulând circulația sângelui.

Se folosește ca remediu popular în tratamentele de întărirea imunității, de reglare a tensiunii arteriale și de combatere a afecțiunilor aparatului cardio-vascular (datorită vitaminii P), în tratamentele anemiei, surmenajului, efortului fizic și intelectual, astmului bronșic sau a bolilor de stomac. De asemenea, mierea de floarea-soarelui este recomandată în tratarea durerilor de gât.

Cum se folosește mierea de floarea-soarelui

Mierea de floarea-soarelui este una dintre cele mai gustoase și sănătoase tipuri de miere, lucru care îți permite să o consumi sub o mulțime de forme. Poate fi folosită ca îndulcitor pentru băuturi, cât și în bucătărie, pentru prepararea prăjiturilor și a biscuiților cu miere cărora le va da un gust aparte. Ea poate fi consumată și simplă, mai ales în perioade de stres fizic și intelectual sau în cazul anemiilor, pentru efectele ei energizante și pentru întărirea sistemului imunitar. Este recomandată studenților și elevilor datorită conținutului ridicat de lecitină.

Mierea de floarea-soarelui este de multe ori preferată celorlalte datorită conținutului foarte mare de polen. Acesta este una dintre cele mai importante surse de proteine vegetale, dar și de vitamine și minerale de care organismul are nevoie. Este recomandată tuturor, iar persoanele alergice la polen se pot bucura de beneficiile ei în dozaj redus. Polenul recoltat de albine este diferit de polenul purtat de vânt, cel responsabil pentru alergii, scăzând astfel riscul oricăror reacții alergice.