Stiati ca?

 • Dintre toate tipurile de miere, cea de salcam cristalizează cel mai lent. Procesul poate dura până la 2 ani.
 • Mierea de salcam diminuează aciditatea gastrică, motiv pentru care este recomandată în tratamentul ulcerului, complementară unui regim alimentar adecvat.
 • Mierea polifloră este considerată cel mai complex tip de miere din punct de vedere terapeutic.
 • Mierea de floarea-soarelui este singura care conţine lecitină în stare pură.
 • O lingură de miere conține peste 400 de substanțe organice.
 • Poți verifica dacă un tip de miere este natural chiar la tine în bucătărie.
 • Mierea de albine este primul îndulcitor folosit de om.
 • Mierea te scapă mai ușor de răceală dacă folosești câteva rețete simple.
 • Poți câștiga mai ușor lupta cu fumatul dacă mănânci ananas cu miere.
 • Poți înlocui zahărul din rețetele tale preferate cu miere pentru o dietă mai sănătoasă.
 • Mierea ajută la prevenirea apariției ridurilor și la atenuarea celor existente.
 • Îţi poţi crea propriile măşti de păr cu miere la tine acasă.

Miere de mană

Vand miere mana naturala 100% direct de la apicultor

Miere mana 100% naturală

 • Alege mierea de mana pură Stupul Vesel și bucură-te de beneficiile unui produs complet natural, direct de la apicultor.
 • Mierea nu a fost procesată, nici modificată termic sau chimic.
 • Cumpără acum și noi o livrăm personal în București!
32 lei
Cantitate: 1kg

Ce este mierea de mană?

Mierea de mană este un tip de miere făcută din seva copacilor, un lichid zaharat cu o compoziție oarecum asemănătoare cu cea a nectarului, care servește ca sursă de hrană pentru speciile de insecte mici, cum ar fi afidele. Aceste insecte mănâncă seva și elimină o substanță lipicioasă, numită mană, pe frunze, ramuri sau chiar pe trunchiul copacilor. Albinele colectează această mană de la insecte și o folosesc ca mâncare și pentru producția de miere. La fel cum mierea de flori poate fi monofloră sau polifloră, așa și mierea de mană poate fi făcută din seva de la una sau mai multe specii de copaci. Aceasta poate conține și polen de flori. Arborele dominant sau planta înfloritoare din zonă va fi principala sursă de hrană pentru albine și va avea cea mai mare reprezentare în miere.

Din ce este alcătuită mierea de mană?

Mierea de mană este compusă din: carbohidrați: 90–95 %, proteine: 0,2 – 1,8%, minerale (este de 12-20 de ori mai bogată în săruri minerale decât cea florală), acizi organici, vitamine, aproximativ 5%, calciu și magneziu, antioxidanți precum fenoli, bioflavonoide, vitamina C și vitamine din grupul B.

Beneficii pentru sănătatea ta

Mierea de mană are un conținut de fructoză scăzut și poate fi consumată inclusiv de persoane diabetice. Este recunoscută pentru efectul ei terapeutic superior, inclusiv pentru acțiunea antimicrobiană.
Culoarea este un indicator al unui conținut mare de antioxidanți, în special polifenoli, flavonoide, dar și carotenoide și alte tipuri.
Mierea de mană poate ajută în cazurile comune de probleme de sănătate (răceli, gripă și alte infecții ale tractului respirator), hipoglicemie, oboseală, gastrită, sau alte probleme digestive.
Datorită efectului prebiotic, mierea de mană îmbunătățește sănătatea digestivă, îmbunătățește timpul de tranzit și chiar absorbția nutrienților. De asemenea are și un ușor efect laxativ ajutând în cazul constipației.

Cum se folosește mierea de mană

Mierea de mană se poate consuma atât simplu cât și în diverse combinații în funcție de preferințele fiecăruia. Este preferabil să nu fie încălzită la temperaturi foarte mari.
Elementele antibacteriene din miere lucrează impreună pentru a opri răspandirea bacteriilor și chiar a reduce încărcătura bacteriană în gât, participând activ la tratarea infecțiilor tractului respirator, cum ar fi răceală comună sau gripă.